Najlepsza hurtownia płyt na Mazowszu

plytwior
Slide 1 Slide 2 Slide 3

Kontakt

tel.: 604 152 591
tel.: 509 825 563
tel.: 22 757 45 41
pon - piątek : 8-17
sobota : 8-13
@: plytwior@plytwior.com.pl

Szybki dojazd

aranzator.jpg
 

Blaty kuchenne wykonane są na bazie płyty wiórowej. Do ich produkcji wykorzystuje się nowoczesną technologię postformingu. Dzięki niej powstały produkt łączy w sobie bogate wzornictwo, estetykę, łatwość montażu i konserwacji z trwałością i odpornością na działanie różnych czynników zewnętrznych.

 

Szerokość /mm/: 600, 700, 800, 900, 1200, 1300

Grubość /mm/: 18, 28, 38, 50, 70, 100

Długość /mm/: 3050, 4200

 

Zalety:

  • odporność na podwyższoną temperaturę – pozwala na postawienie bezpośrednio na blacie naczynia z wrzątkiem, z wyłączeniem czajników i garnków metalowych oraz patelni z dnami jedno i wielowarstwowymi, do których należy stosować podkładki izolacyjne
  • odporność na działanie promieni UV – pod wpływem działania światła dziennego blaty nie ulegają odbarwieniu
  • odporność na działanie pary wodnej – para nie przenika w głąb blatu i nie powoduje rozwarstwień płyty - dotyczy powierzchni roboczej blatu; w przypadku zabudowy urządzeń AGD pod blatem, jego spodnia strona musi być dodatkowo i skutecznie zabezpieczona przed działaniem pary wodnej
  • odporność na działanie detergentów – domowe, delikatne środki czystości (np. płyn do naczyń) nie ścierają i nie uszkadzają laminatu
  • odporność na działanie mleka, herbaty, kawy, soków, czerwonego wina, octu, atramentu – płyny te nie wsiąkają w powierzchnię laminatu i nie tworzą trwałych plam
  • odporność na zarysowania, wgniecenia i ścieranie – laminaty (CPL i HPL) wykorzystywane do produkcji blatów produkowane są wg wymagań normy PN-EN 438 – dopuszczalne są na nich prace domowe, jednak bez cięcia, szlifowania i uderzania zarówno tępymi jak i ostrymi narzędziami

 

Zastosowanie:

  • do produkcji mebli
  • jako elementy wykończenia wnętrz np.: blaty kuchenne, parapety, lady, stoły, biurka, półki

 

WAŻNE UWAGI!

Każda mechaniczna ingerencja w strukturę blatu wymaga bezwzględnie, aby po zakończonej obróbce miejsce frezowania czy cięcia natychmiast zabezpieczyć przed wilgocią, przy użyciu środków dostępnych w handlu, np.: silikony.

W przypadku zabudowy urządzeń AGD pod blatem, jego spodnia strona musi być dodatkowo i skutecznie zabezpieczona przed działaniem pary wodnej.

Świadectwa i certyfikaty:

  • Atest Higieniczny nr HK/B/0763/01/2009, potwierdzający Klasę Higieny E1
  • Świadectwo Jakości Zdrowotnej HŻ/C/02410/09, wydane przez Państwowy Zakład Higieny w Warszawie
  • Klasyfikacja Ogniowa wydana przez ITB w Warszawie - klasa D - s2, d0
  • Atest Higieniczny nr 143/779/158/2009, potwierdzający Klasę Higieny E1 (dot. obrzeży do blatów)
 

sitemap | Design by programmingteam | ©Płytwiór 2012

Lorem Ipsum jest tekstem stosowanym jako przykładowy wypełniacz w przemyśle poligraficznym. Został po raz pierwszy użyty w XV w. przez nieznanego drukarza do wypełnienia tekstem próbnej książki. Pięć wieków później zaczął być używany przemyśle elektronicznym, pozostając praktycznie niezmienionym. Spopularyzował się w latach 60. XX w. wraz z publikacją arkuszy Letrasetu, zawierających fragmenty Lorem Ipsum, a ostatnio z zawierającym różne wersje Lorem Ipsum oprogramowaniem przeznaczonym do realizacji druków na komputerach osobistych, jak Aldus PageMaker