Najlepsza hurtownia płyt meblowych na Mazowszu

Asortyment
Kontakt
tel.: 604 152 591
tel.: 509 825 563
tel.: 22 757 45 41
pon - piątek : 8:00-16:30
sobota - chwilowo nieczynne
@: plytwior@plytwior.com.pl
Szybki dojazd
Blaty kuchenne wykonane są na bazie płyty wiórowej. Do ich produkcji wykorzystuje się nowoczesną technologię postformingu. Dzięki niej powstały produkt łączy w sobie bogate wzornictwo, estetykę, łatwość montażu i konserwacji z trwałością i odpornością na działanie różnych czynników zewnętrznych.
Szerokość /mm/: 600, 700, 800, 900, 1200, 1300
Grubość /mm/: 18, 28, 38, 50, 70, 100
Długość /mm/: 3050, 4200
Zalety:
- odporność na podwyższoną temperaturę – pozwala na postawienie bezpośrednio na blacie naczynia z wrzątkiem, z wyłączeniem czajników i garnków metalowych oraz patelni z dnami jedno i wielowarstwowymi, do których należy stosować podkładki izolacyjne
- odporność na działanie promieni UV – pod wpływem działania światła dziennego blaty nie ulegają odbarwieniu
- odporność na działanie pary wodnej – para nie przenika w głąb blatu i nie powoduje rozwarstwień płyty - dotyczy powierzchni roboczej blatu; w przypadku zabudowy urządzeń AGD pod blatem, jego spodnia strona musi być dodatkowo i skutecznie zabezpieczona przed działaniem pary wodnej
- odporność na działanie detergentów – domowe, delikatne środki czystości (np. płyn do naczyń) nie ścierają i nie uszkadzają laminatu
- odporność na działanie mleka, herbaty, kawy, soków, czerwonego wina, octu, atramentu – płyny te nie wsiąkają w powierzchnię laminatu i nie tworzą trwałych plam
- odporność na zarysowania, wgniecenia i ścieranie – laminaty (CPL i HPL) wykorzystywane do produkcji blatów produkowane są wg wymagań normy PN-EN 438 – dopuszczalne są na nich prace domowe, jednak bez cięcia, szlifowania i uderzania zarówno tępymi jak i ostrymi narzędziami
Zastosowanie:
- do produkcji mebli
- jako elementy wykończenia wnętrz np.: blaty kuchenne, parapety, lady, stoły, biurka, półki
WAŻNE UWAGI!
Każda mechaniczna ingerencja w strukturę blatu wymaga bezwzględnie, aby po zakończonej obróbce miejsce frezowania czy cięcia natychmiast zabezpieczyć przed wilgocią, przy użyciu środków dostępnych w handlu, np.: silikony.
W przypadku zabudowy urządzeń AGD pod blatem, jego spodnia strona musi być dodatkowo i skutecznie zabezpieczona przed działaniem pary wodnej.
Świadectwa i certyfikaty:
- Atest Higieniczny nr HK/B/0763/01/2009, potwierdzający Klasę Higieny E1
- Świadectwo Jakości Zdrowotnej HŻ/C/02410/09, wydane przez Państwowy Zakład Higieny w Warszawie
- Klasyfikacja Ogniowa wydana przez ITB w Warszawie - klasa D - s2, d0
- Atest Higieniczny nr 143/779/158/2009, potwierdzający Klasę Higieny E1 (dot. obrzeży do blatów)